Veřejné setkání: Nová Bystrouška –

Publikováno: 11.5.2017

V rámci přípravy zadání architektonické soutěže Kancelář architekta města Brna uspořádala debatu s občany MČ Bystrc na téma výstavby nového centra volného času Bystrouška.

Veřejné setkání: Nová Bystrouška –

 Budoucnost Centra volného času Bystrouška a Horního náměstí

Řada obyvatel Bystrce jistě sleduje vývoj představ o podobě Horního náměstí. Aktuálním krokem, který by měl diskuzi o tomto, pro Bystrc důležitém místě, o něco posunout, je příprava zadání architektonické soutěže, kterou chystá Kancelář architekta města Brna (KAM) ve spolupráci se zástupci města Brna a městské části.

 

 

Hlavním impulsem k této soutěži je schválení investičního záměru vybudování nového objektu Centra volného času (CVČ) Bystrouška. Nový objekt CVČ poskytne odpovídající zázemí pro realizaci volnočasových aktivit dětí, mládeže, rodičů s dětmi i široké bystrcké veřejnosti. V nabídce volnočasových aktivit bude např. široké spektrum výukových programů (různé kroužky, workshopy, školení, představení, koncerty, atd.), mateřské centrum, centrum pohybových aktivit, jazykové kurzy, hudební kroužky, mineralogie, výtvarné dílny, přírodovědné a chovatelské kroužky, atd.

 

 

Stavba by měla citlivě dotvořit stávající strukturu sídliště a nabídnout občanům nové kvalitní veřejné prostory, v maximální možné míře respektující stávající významnou plochu zeleně v území. KAM při přípravě zadání soutěže mapuje a analyzuje názory na podobu Horního náměstí, a kromě představitelů města a městské části komunikuje i se zástupci místních zájmových skupin.

 

 

K diskuzi v této věci chce KAM přizvat i širší veřejnost, a proto uspořádala veřejnou diskuzi k podobě zadání architektonické soutěže. Ta se konala ve středu 10. května v 18.00 hodin v jídelně Klasického a španělského gymnázia v Bystrci, Vejrostova 2.

 

Další články

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

9.7.2024

Ve středu 31. července se ve Sněmovním sále Nové radnice od 13 hodin uskuteční veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna.

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

26.6.2024

Návrh nového Územního plánu města Brna (NÚP) určený pro veřejné projednání je ode dneška dostupný na městském portálu územního plánování. Tato aktualizovaná verze vznikla na základě společného jednání. Během prvních měsíců tohoto roku se k podobě NÚP mohly vyjádřit především dotčené orgány, jako jsou ministerstva, krajský úřad nebo sousední obce, ale současně i veřejnost a jednotlivé městské části. Po zákonném vypořádání požadavků a připomínek byl návrh upraven do aktuální podoby. Veřejné projednání je plánováno na 31. července 2024 od 13 hodin ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně.

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

25.6.2024

Na první pohled spousta maličkostí v mapě Brna, v realitě 106 důležitých změn stávajícího územního plánu. Tento strategický dokument je totiž potřeba pravidelně aktualizovat. Změny minulý týden schválili brněnští zastupitelé a v platnost vstoupí s největší pravděpodobností na začátku srpna. Zpracovat dokumentaci tzv. „Skupiny B.I“ dostala za úkol Kancelář architekta města Brna. Pořizovatelem byl Odbor územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna. Zároveň došlo ke schválení i dalších změn stávajícího územního plánu. Vše je dostupné na portálu územního plánování upmb.brno.cz.