Za plánovači do kina! Přijďte se zeptat na nový územní plán

Na dotazy Brňanek a Brňanů bude odpovídat radní města Filip Chvátal, zástupci samosprávy z Odboru územního plánování a rozvoje a zpracovatelský tým Kanceláře architekta města Brna.

Cílem setkání je představit veřejnosti upravený návrh nového územního plánu ještě před opakovaným veřejným projednáním, které bude koncem června na brněnském výstavišti. Podobně jako v loňském roce budeme společně za město odpovídat na dotazy. Za naši kancelář budou na místě jak architekti a urbanisté, tak i specialisté na dopravu, městskou infrastrukturu nebo krajinu. Lidé se mohou přijít zeptat na vše, co je k novému územnímu plánu zajímá.

Plán jede k vám v roce 2020

Na každé setkání jsou vyhrazeny zhruba dvě hodiny, program zahájí prezentace upraveného návrhu, většina času pak bude patřit dotazům příchozích. Kvůli zvýšeným hygienickým opatřením je kapacita všech setkání omezená a je nutné se zaregistrovat na webu www.kambrno.cz/planjede nebo nás dopředu kontaktovat na emailu info@kambrno.cz.

S návrhem nového územního plánu se může veřejnost seznámit také na portálu územního plánování www.upmb.brno.cz. Veřejná projednání se budou konat ve dnech 21. a 22. června vždy od 15 hodin v areálu brněnského výstaviště. Připomínky, námitky a stanoviska je možno uplatnit do 29. června včetně.

Poslední příspěvky

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Meandrující vodní prvek s reliéfy hvězd a figury. Sochy,…

30.4.2024

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Odborná porota vybrala nejlepší návrh v soutěži na Poctu královně Elišce Rejčce

Bílé bloky symbolizující život i dílo královny Elišky Rejčky a s nimi propojený parčík pravidelně…

4.4.2024

Světový den vody ve znamení připravované nové podoby svitavského nábřeží

Práce na přípravě projektové dokumentace přírodě blízkých protipovodňových opatření zahájily společnosti Dopravoprojekt Brno a HG…

22.3.2024

Procházka: Do výtvarných ateliérů

Dubnová procházka za architekturou nás zavedla do nové budovy ateliérů Katedry výtvarné výchovy na Pedagogické…

22.3.2024

Nový 3D model brněnských budov zjednoduší práci architektům a ukáže kontext všem

Přes 107 000 budov, stromy z pasportu zeleně nebo digitální model terénu. Brno má nový…

19.3.2024

Výstava: DLAŽBA BRNO! VSTUPTE

Kolik různých druhů dlažby vidíte při vašich procházkách centrem města? Na které byste už do…

13.3.2024