Lidé nahlédli do sídla městského architekta a jeho kolegů

Kancelář městského architekta je hlavní koncepční pracoviště města v oblasti architektury, urbanismu a tvorby veřejných prostranství. V červnu letošního roku oslavila dva roky svého působení. Od začátku sídlí v historické budově Malého Špalíčku, kterou letos dostala od radních do správy. Celkem se do Malého Špalíčku přišlo podívat více jak sto návštěvníků.

„Lidé nás mohli navštívit a dozvědět se více o našich tématech a činnosti jednotlivých oddělení, od veřejného prostoru, přes územní plánování až po komunikaci. Zažili s námi běžný pracovní den, který máme často nabitý. Po vzoru loňského roku jsme zopakovali také úspěšný formát s architektem na slovíčko. Návštěvníci se tak mohli kolegů zeptat na vše, co je ohledně plánování a tvorby města zajímá,“  řekl ředitel KAM Michal Sedláček.

V prostorách sídla KAMu se od letošního roku nachází model přestavby železničního uzlu „EUROPOINT Brno“, který v roce 2005 realizovala firma Arch.Design. Model ukazuje oblast mezi dnešním hlavním nádražím a připravovaným nádraží v poloze u řeky dle územní studie Jižního centra. Podoba nového nádraží je převzata z ideové urbanistické soutěže s mezinárodní účastí z roku 2004.

Den otevřených dveří byl součástí festivalu Den architektury, který se konal od 28. září do 4. října v téměř devadesáti městech po celé republice. KAM se do programu festivalu zapojila ještě ve čtvrtek 4. října procházkou s městským architektem po stopách architekta Ernsta Wiesnera.

Kompletní fotogalerii naleznete zde.

Poslední příspěvky

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Meandrující vodní prvek s reliéfy hvězd a figury. Sochy,…

30.4.2024

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Odborná porota vybrala nejlepší návrh v soutěži na Poctu královně Elišce Rejčce

Bílé bloky symbolizující život i dílo královny Elišky Rejčky a s nimi propojený parčík pravidelně…

4.4.2024

Světový den vody ve znamení připravované nové podoby svitavského nábřeží

Práce na přípravě projektové dokumentace přírodě blízkých protipovodňových opatření zahájily společnosti Dopravoprojekt Brno a HG…

22.3.2024

Procházka: Do výtvarných ateliérů

Dubnová procházka za architekturou nás zavedla do nové budovy ateliérů Katedry výtvarné výchovy na Pedagogické…

22.3.2024

Nový 3D model brněnských budov zjednoduší práci architektům a ukáže kontext všem

Přes 107 000 budov, stromy z pasportu zeleně nebo digitální model terénu. Brno má nový…

19.3.2024

Výstava: DLAŽBA BRNO! VSTUPTE

Kolik různých druhů dlažby vidíte při vašich procházkách centrem města? Na které byste už do…

13.3.2024