Veřejné setkání k podobě náměstí Míru přineslo stovky námětů

Publikováno: 18.2.2020

Stovky cenných názorů a podnětů na současnou i budoucí podobu centra Masarykovy čtvrti jsme získali od více než 160 zájemců, kteří ve čtvrtek 13. února přišli na veřejné setkání. Potvrdil se tak zájem o připravovanou urbanisticko-architektonickou soutěž na řešení náměstí Míru a přilehlého bývalého vojenského areálu Lerchova.

Veřejné setkání k podobě náměstí Míru přineslo stovky námětů

Uvědomujeme si, že jde o výbušné téma s dlouhou a komplikovanou historií, i proto nás výsledek čtvrtečního setkání těší. Chtěli jsme o tématu diskutovat konstruktivně, proto jsme na začátku rozdělili účastníky do čtyř skupin. Každý zúčastněný tak dostal prostor na vyjádření svého názoru a my jsme si ho mohli zaznamenat. Teď je na nás sesbírané informace vyhodnotit. Zadání soutěže tak bude podložené názory místních obyvatel i pravidelných uživatelů náměstí Míru, stejně jako nám v práci pomůžou pohledy klíčových aktérů ze setkání u kulatého stolu a podněty z ankety na internetu, do které se veřejnost mohla zapojit do půlnoci 21. února 2020.

 

Zápis ze setkání zveřejníme co nejdříve na našem webu i Facebooku. Před vyhlášením soutěže vás navíc plánujeme znovu pozvat k diskuzi, tentokrát už nad konkrétním návrhem zadání soutěže, kde chceme najít společnou řeč s co nejširší veřejností. Už teď víme, že nápadů je hodně a území je omezené, nechceme ale, aby výsledky soutěže skončily v šuplíku. Naším cílem je, aby se vítězný návrh realizoval, protože náměstí Míru rekonstrukci potřebuje.

Další články

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

9.7.2024

Ve středu 31. července se ve Sněmovním sále Nové radnice od 13 hodin uskuteční veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna.

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

26.6.2024

Návrh nového Územního plánu města Brna (NÚP) určený pro veřejné projednání je ode dneška dostupný na městském portálu územního plánování. Tato aktualizovaná verze vznikla na základě společného jednání. Během prvních měsíců tohoto roku se k podobě NÚP mohly vyjádřit především dotčené orgány, jako jsou ministerstva, krajský úřad nebo sousední obce, ale současně i veřejnost a jednotlivé městské části. Po zákonném vypořádání požadavků a připomínek byl návrh upraven do aktuální podoby. Veřejné projednání je plánováno na 31. července 2024 od 13 hodin ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně.

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

25.6.2024

Na první pohled spousta maličkostí v mapě Brna, v realitě 106 důležitých změn stávajícího územního plánu. Tento strategický dokument je totiž potřeba pravidelně aktualizovat. Změny minulý týden schválili brněnští zastupitelé a v platnost vstoupí s největší pravděpodobností na začátku srpna. Zpracovat dokumentaci tzv. „Skupiny B.I“ dostala za úkol Kancelář architekta města Brna. Pořizovatelem byl Odbor územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna. Zároveň došlo ke schválení i dalších změn stávajícího územního plánu. Vše je dostupné na portálu územního plánování upmb.brno.cz.