Přes 360 žáků vstoupilo do světa architektury

Publikováno: 20.6.2024

Třináct brněnských škol a ještě více tříd. Přes 360 dětí. Konzultace s desítkou pedagogů. Takový byl první první ročník našeho programu VSTUP! do světa architektury určeného pro brněnské základní školy.

Přes 360 žáků vstoupilo do světa architektury

Šlo přitom o procházky, workshopy i komentované výstavy, a to venku i ve třídách. V centru města i přímo v zapojených školách. Nad celoměstskými problémy i konkrétními místy v blízkosti žáků. O architektuře, urbanismu, veřejném prostoru nebo územním plánování…

Máte jako brněnská základní škola také zájem? Pak máme dobrou zprávu – příští školní rok plánujeme s programem pokračovat. Napište nám, rádi se domluvíme na konkrétních termínech.

Další články

Výstava: Česká cena za architekturu 2024

Výstava: Česká cena za architekturu 2024

1.10.2024

Přijměte naše pozvání na výstavu všech nominovaných děl České ceny za architekturu 2024. Koná se v GALERII! VSTUPTE v přízemí budovy Kanceláře architekta města Brna na Zelném trhu.

Setkání s veřejností: Revitalizace území Ponava

Setkání s veřejností: Revitalizace území Ponava

24.9.2024

Brno připravuje revitalizaci oblasti Ponava, která zahrnuje území bývalého sportovního areálu Za Lužánkami. Místu chce vdechnout nový život a vytvořit zde atraktivní část města. Takto rozsáhlý projekt nabízí příležitost také pro Vás – Brňany i Brňanky. Aktivně se zapojit do proměny této důležité části města můžete už 8. října v odpoledních hodinách, kdy proběhne setkání veřejnosti se zástupci Brna a městských částí, našimi kolegy i dalšími odborníky.

Nová podoba Ponavy: Zapojte se do proměny lokality Za Lužánkami

Nová podoba Ponavy: Zapojte se do proměny lokality Za Lužánkami

16.9.2024

Brno připravuje revitalizaci oblasti Ponava, která zahrnuje území bývalého sportovního areálu Za Lužánkami. Místu dříve pravidelně zaplňovaném nadšenými davy chce vdechnout nový život a vytvořit zde atraktivní část města. Blížící se demolice stávajícího fotbalového stadionu, který je kvůli rozsáhlým stavebním a statickým vadám nevyužitelný, otevírá příležitost pro nový přístup.