Vernisáž výstavy Špitálka: Proměny chytré čtvrti

Publikováno: 24.5.2019
19
čvn

Jak by mohly vypadat brněnské Benátky, kudy poteče Svitavský náhon nebo jak využít starou chladící věž? Zveme vás na vernisáž výstavy Špitálka: Proměny chytré čtvrti, která představí návrhy z mezinárodní ideové soutěže. Vstup je zdarma.

  • Nádvoří Staré radnice, Brno
  • 19:00
Vernisáž výstavy Špitálka: Proměny chytré čtvrti

Výstava představí všech sedmadvacet návrhů z mezinárodní ideové soutěže na proměnu části areálu brněnských tepláren. Přijďte se inspirovat proměnami chytré čtvrti z Česka, Slovenska, Polska, Litvy, Belgie, Srbska, Velké Británie, Japonska i Singapuru.

Na vernisáži představí svůj návrh vítězní autoři z pražského ateliéru Aulík Fišer architekti. Pulsujícími elektro rytmy rozvlní nádvoří hudební producent Francois Svalis. A nebude chybět ani občerstvení.

Výstava pak potrvá do 31. července 2019.

Sledujte náš facebook zde.

Těšíme se na vás!

 

 

 

Další články

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

Veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna

9.7.2024

Ve středu 31. července se ve Sněmovním sále Nové radnice od 13 hodin uskuteční veřejné projednání návrhu Územního plánu města Brna.

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

Nový Územní plán města Brna míří ven – dnes byl zveřejněn jeho návrh

26.6.2024

Návrh nového Územního plánu města Brna (NÚP) určený pro veřejné projednání je ode dneška dostupný na městském portálu územního plánování. Tato aktualizovaná verze vznikla na základě společného jednání. Během prvních měsíců tohoto roku se k podobě NÚP mohly vyjádřit především dotčené orgány, jako jsou ministerstva, krajský úřad nebo sousední obce, ale současně i veřejnost a jednotlivé městské části. Po zákonném vypořádání požadavků a připomínek byl návrh upraven do aktuální podoby. Veřejné projednání je plánováno na 31. července 2024 od 13 hodin ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně.

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

Zastupitelé schválili skupinu Jednotlivých změn ÚPmB, v platnost vstoupí během srpna

25.6.2024

Na první pohled spousta maličkostí v mapě Brna, v realitě 106 důležitých změn stávajícího územního plánu. Tento strategický dokument je totiž potřeba pravidelně aktualizovat. Změny minulý týden schválili brněnští zastupitelé a v platnost vstoupí s největší pravděpodobností na začátku srpna. Zpracovat dokumentaci tzv. „Skupiny B.I“ dostala za úkol Kancelář architekta města Brna. Pořizovatelem byl Odbor územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna. Zároveň došlo ke schválení i dalších změn stávajícího územního plánu. Vše je dostupné na portálu územního plánování upmb.brno.cz.