KAM představila starostům stanovisko k poloze nádraží

Publikováno: 18.1.2018

Městský architekt Michal Sedláček prezentoval stanovisko KAM k poloze nádraží na jednání Sněmu starostů, který se konal 18. ledna v sále Rady města Brna.

KAM představila starostům stanovisko k poloze nádraží

Zástupce brněnských městských částí seznámil ředitel Kanceláře architekta města s hlavními důvody pro nádraží u řeky, které vyplývají z analýzy Studie proveditelnosti.

Po prezentaci následovala diskuze se starosty jednotlivých městských částí.

KAM plánuje pokračovat v informační kampani pro odbornou veřejnost i pro obyvatele městských částí. Už 8. 2. odstartuje v Novém Lískovci roadshow KAM nádraží a celkem je připraveno osm jízd. Více na kamnadrazi.cz

Další články

Nechat vyniknout krásu architektury a citlivě doplnit vstup Ústředního hřbitova – známe vítězný návrh od ateliéru Refuel

27.10.2021

Respekt ke stávajícím budovám i kompozici hřbitova, který dovolí architektuře dostatečně vyniknout, a kultivace prostranství mezi obřadní síní, hlavním vstupem a zastávkami hromadné dopravy. To jsou dva principy, které ovládají vítězný návrh vstupu na Ústřední hřbitov od ateliéru Refuel. Z pěti soutěžních návrhů ho vybrala 14. října odborná porota. Urbanisticko-architektonickou soutěž organizovala Kancelář architekta města Brna, její výsledky dnes schválila Rada města Brna. Všechny návrhy vystaví na přelomu roku brněnské Urban centrum.

Mosilana jako skutečně živoucí místo Brna a zároveň odkaz jeho textilní tradice

22.10.2021

Kancelář architekta města Brna začala jednat se zástupci majitele bývalého textilního areálu Mosilana o zachování vybraných objektů a připomenutí zdejší textilní historie.

Nenecháme město na suchu. Brno řeší, jak bojovat s klimatickými změnami

21.10.2021

Jak adaptovat Brno na měnící se klimatické podmínky? Co ho nejlépe ochrání před záplavami, dlouhotrvajícími suchy a následnými ekonomickými a ekologickými dopady? A jaká řešení nabízí modrozelená infrastruktura? Nejen těmto otázkám se v úterý 19. října 2021 věnovala konference na brněnské hvězdárně. Jejími organizátory byla Kancelář architekta města Brna a za město Brno Odbor životního prostředí.