KAM představila starostům stanovisko k poloze nádraží

Publikováno: 18.1.2018

Městský architekt Michal Sedláček prezentoval stanovisko KAM k poloze nádraží na jednání Sněmu starostů, který se konal 18. ledna v sále Rady města Brna.

KAM představila starostům stanovisko k poloze nádraží

Zástupce brněnských městských částí seznámil ředitel Kanceláře architekta města s hlavními důvody pro nádraží u řeky, které vyplývají z analýzy Studie proveditelnosti.

Po prezentaci následovala diskuze se starosty jednotlivých městských částí.

KAM plánuje pokračovat v informační kampani pro odbornou veřejnost i pro obyvatele městských částí. Už 8. 2. odstartuje v Novém Lískovci roadshow KAM nádraží a celkem je připraveno osm jízd. Více na kamnadrazi.cz

Další články

Architekti navrhnou plán proměny černovické pískovny, v anketě se vyjádří i veřejnost

14.5.2021

Nové místo pro relaxaci i domov pro vzácné druhy ptáků. V místě dnešní pískovny v brněnských Černovicích plánuje město v budoucnu vytvořit rozsáhlý park. S ohledem na stále probíhající těžbu bude ale proměna území postupná. Už v příštích letech by se lidem mohla otevřít část areálu. Navrhnout proměnu černovické pískovny je úkolem urbanisticko-krajinářské soutěže. Přípravu soutěže zajistí kancelář městského architekta, v pátek 14. května spustila anketu s cílem zjistit názory veřejnosti.

Nové náměstí Míru podle vítězů soutěže zarámují stromořadí i kolonáda

12.5.2021

Velkorysý centrální prostor lemovaný špalíry stromů, které přechází ve sloupořadí kolonády podél parku Kraví hora, na jihu vymezený novým polyfunkčním domem v přízemí s obchody, službami a volnočasovým centrem. Tak by se mělo podle vítězů urbanisticko-architektonické soutěže proměnit náměstí Míru a přilehlý bývalý vojenský areál v ulici Lerchova.

Soutěž na návrh nového vchodu Ústředního hřbitova má odbornou porotu

22.4.2021

Od začátku letošního roku připravujeme architektonicko-urbanistickou soutěž na proměnu širšího areálu hlavního vchodu Ústředního hřbitova u ulice Vídeňská. Na svém středečním zasedání teď brněnští radní jmenovali odbornou porotu soutěže. Ta bude složena ze zástupců města, správce hřbitova, Kanceláře architekta města Brna, Národního památkového ústavu a odborníků.