S návrhem nového územního plánu vyrazíme do městských částí, registrujte se už teď

Setkání jsou náhradou za dubnové jízdy Plán jede k vám!, které byly kvůli nouzovému stavu odvolány. Chceme, aby Brňané měli možnost seznámit se s návrhem územního plánu ještě před jeho veřejným projednáním. Dvakrát jsme živě vysílali přímo z naší kanceláře na Zelném trhu a zodpověděli jsme téměř dvě stě dotazů veřejnosti (podívejte se na záznam prvního a druhého vysílání). Jsme rádi, že se situace zlepšila a že můžeme vyjet také do městských částí a diskutovat přímo s vámi.

První setkání odstartuje v úterý 9. června v KD Rubín, o dva dny později proběhne setkání ve středisku Omega na Musilově. Na hvězdárně se zájemci sejdou v úterý 16. června a 18. června sérii setkání zakončí prezentace v židenickém Dělnickém domě. Začínat budeme vždy v 18:00.

Registrace

Vstup na setkání je zdarma, kvůli v současnosti platným zvýšeným hygienickým opatřením je ale kapacita omezená a je nutné se zaregistrovat.

  1. Kulturní dům Rubín (9. června) – registrujte se zde
  2. Kulturní středisko Omega (11. června) – registrujte se zde
  3. Hvězdárna a planetárium Brno (16. června) – registrujte se zde
  4. Dělnický dům Židenice (18. června) – registrujte se zde

Pokud bude kapacita dostatečná, bude možná registrace také přímo na místě. Všechny účastníky zároveň prosíme o dodržování pokynů pořadatelů a nošení ochrany nosu i úst.

Ze setkání ve Hvězdárně a planetáriu Brno budeme zveřejňovat živý přenos.

Návrh nového územního plánu

S návrhem se můžete seznámit na portálu územního plánování města a další informace naleznete také na našich webových stránkách. V originální velikosti a tištěné podobě si ho může každý v úřední dny prohlédnout v zasedací místnosti č. 426 ve IV. podlaží budovy Kounicova 67 (sídlo Odboru územního plánování a rozvoje Magistrátu města Brna). S dotazy se můžete obracet také na bezplatnou telefonní linku města 800 411 400 nebo na e-mail pripravovanyupmb@brno.cz.

Připomínky, námitky a stanoviska je možno uplatnit nově ve lhůtě do 30. června 2020. Veřejná projednání (III. a IV. v pořadí) se konají ve dnech 22. a 23. června 2020 vždy od 15:00 v areálu brněnského výstaviště. Obě veřejná projednání budou mít stejný průběh. V první části představí zástupci pořizovatele (město Brno) a zpracovatele (KAM) obsah návrhu územního plánu. V následující fázi bude ponechán prostor veřejnosti, která může dokument připomínkovat či se na cokoliv zeptat. Podrobnosti naleznete ve veřejné vyhlášce.

Poslední příspěvky

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Meandrující vodní prvek s reliéfy hvězd a figury. Sochy,…

30.4.2024

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Odborná porota vybrala nejlepší návrh v soutěži na Poctu královně Elišce Rejčce

Bílé bloky symbolizující život i dílo královny Elišky Rejčky a s nimi propojený parčík pravidelně…

4.4.2024

Světový den vody ve znamení připravované nové podoby svitavského nábřeží

Práce na přípravě projektové dokumentace přírodě blízkých protipovodňových opatření zahájily společnosti Dopravoprojekt Brno a HG…

22.3.2024

Procházka: Do výtvarných ateliérů

Dubnová procházka za architekturou nás zavedla do nové budovy ateliérů Katedry výtvarné výchovy na Pedagogické…

22.3.2024

Nový 3D model brněnských budov zjednoduší práci architektům a ukáže kontext všem

Přes 107 000 budov, stromy z pasportu zeleně nebo digitální model terénu. Brno má nový…

19.3.2024

Výstava: DLAŽBA BRNO! VSTUPTE

Kolik různých druhů dlažby vidíte při vašich procházkách centrem města? Na které byste už do…

13.3.2024