Další maraton veřejného projednávání návrhu nového územního plánu je u konce

Publikováno: 1.7.2021

Šestnáct městských částí, dvě akce Plán jede k vám! v kině Scala a dvoudenní veřejné projednání v areálu brněnského výstaviště… A do toho nesčetně dalších setkání i vašich dotazů směřujících nejen na nás, ale také další aktéry zapojené do tvorby a projednávání návrhu nového brněnského územního plánu.

Další maraton veřejného projednávání návrhu nového územního plánu je u konce

Přesně o půlnoci v pátek 14. května byl upravený návrh nového územního plánu zveřejněn. Jeho připomínkování bylo možné do úterý 29. června. Kolik letos přišlo námitek a připomínek ještě nevíme, všechny je postupně eviduje Odbor územního plánování a rozvoje brněnského magistrátu, aby mohlo následně dojít k vypořádání a dalšímu cizelování návrhu nového územního plánu.

Pro veřejnost byla připravena veřejná projednání na brněnském výstavišti a setkání Plán jede k vám! 2 v kině Scala

 

V tuto chvíli má Brno nejstarší územní plán v republice. Bez nového se nehne dopředu. Brno bez územního plánu je jako auto bez volantu…

Další články

Procházka: Když Moravák rozkete

Procházka: Když Moravák rozkete

16.5.2024

Brněnské moře? Rozkvetlá zahrada? Dobrodružství pro děti? Chvíle odpočinku s nápojem? I to nabízí proměněný park na Moravském náměstí. Pojďte se vypravit na další procházku za architekturou – ve čtvrtek 30. května od 17 hodin. Průvodkyní nám bude spoluautorka dnešní podoby parku architektka Janica Šipulová.

KAM na festivalu Open House Brno

KAM na festivalu Open House Brno

7.5.2024

Přijďte se za námi podívat na Zelný trh! Během festivalu Open House Brno se můžete zúčastnit dvou komentovaných prohlídek – v 10:00 a 14:00. Sraz je ve foyer, maximální počet osob na 45 minut trvající prohlídku je 30. Pokud chcete pouze navštívit budovu a nepotřebujete slyšet doprovodný komentář, můžete se zastavit kdykoli mezi 10:00 a 15:00.

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

30.4.2024

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Meandrující vodní prvek s reliéfy hvězd a figury. Sochy, skulptury, krajinářská řešení… Výstava v brněnském Urban centru vám od 15. května do 7. června 2024 nabízí všech 34 modelů různorodých řešení uměleckého díla k Poctě Královny Elišky Rejčky na Starém Brně i přilehlého veřejného prostranství.