19/12/2018 Vánoční Husa s architekty

Průvodcem bude spoluautor Nové scény a přestavby divadla, architekt Jiří Hakulín z Liberce. A prohlídkou divadla neskončíme. Máme pro vás exkluzivní slevu na nové představení Hráč i pozvánku na vánoční pohoštění.

Registrace na procházku

Procházka se koná ve středu 19. prosince od 17.00. Akce je zdarma. Kapacita procházky je omezená na 60 osob a je nutné se předem přihlásit. Odkaz pro registraci najdete zde.

Zdroj: Hakulin architects

Procházkou nekončíme!

Rádi bychom vás po naší procházce pozvali na divadelní představení Hráč, které je na programu od 19.00 a které mělo premiéru letos v listopadu. Po jeho skončení vás Divadlo Husa na provázku spolu s námi srdečně zve na malé vánoční pohoštění ve foyer divadla.

Cena jedné vstupenky je 150 Kč (z plné ceny 270 Kč). Pokud budete mít o vstupenky zájem, prosím, uveďte nám to (včetně počtu lístků) do registračního formuláře. Lístky si budete moci osobně vyzvednout a uhradit na pokladně divadla od potvrzení registrace až do dne konání procházky (19. prosince do 16:45).

Více o představení se dozvíte zde.

Zdroj: FB Husa na provázku

Husa na provázku – scéna experimentálního divadla

Od konce 60. let se soubor herců z DAMU snažil najít prostory pro experimentální scénu, ale cesta k nim nebyla jednoduchá a trvala přes třicet let. Vhodné prostory nakonec padly na městský barokní palác na Zelném trhu, tzv. Dům pánů z Fanalu. V roce 1990 se začalo s dostavbou areálu a stavbou tzv. Nové scény podle projektu architekta Karla Hubáčka (mimo jiné autora televizního vysílače a hotelu na Ještědu) a architekta Jiřího Hakulína.

Současně se stavbou nového křídla probíhala také rekonstrukce historické budovy, včetně sklepních prostor. Úpravy se dotkly také dispozic a částečně i technicko-konstrukčního řešení budovy. V roce 1993 byl projekt dokončen. Za realizaci divadla získali její autoři prestižní cenu Obce architektů za realizaci v roce 1993.

Architekt Jiří Hakulín je zakládajícím členem Fakulty umění a architektury v Liberci. Dříve působil v Libereckém ateliéru SIAL a nyní v Hakulin architects provozuje vlastní praxi. Spolu s Karlem Hubáčkem se podílel na přestavbě a dostavbě domu pro divadlo DAMU v Praze.

Poslední příspěvky

Výstava: Pocta královně Elišce Rejčce na Starém Brně

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Meandrující vodní prvek s reliéfy hvězd a figury. Sochy,…

30.4.2024

Mandloňový sad prostupující devět bílých bloků. Odborná porota vybrala nejlepší návrh v soutěži na Poctu královně Elišce Rejčce

Bílé bloky symbolizující život i dílo královny Elišky Rejčky a s nimi propojený parčík pravidelně…

4.4.2024

Světový den vody ve znamení připravované nové podoby svitavského nábřeží

Práce na přípravě projektové dokumentace přírodě blízkých protipovodňových opatření zahájily společnosti Dopravoprojekt Brno a HG…

22.3.2024

Procházka: Do výtvarných ateliérů

Dubnová procházka za architekturou nás zavedla do nové budovy ateliérů Katedry výtvarné výchovy na Pedagogické…

22.3.2024

Nový 3D model brněnských budov zjednoduší práci architektům a ukáže kontext všem

Přes 107 000 budov, stromy z pasportu zeleně nebo digitální model terénu. Brno má nový…

19.3.2024

Výstava: DLAŽBA BRNO! VSTUPTE

Kolik různých druhů dlažby vidíte při vašich procházkách centrem města? Na které byste už do…

13.3.2024