Další krok k proměně podchodu: Výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace je zahájeno

Publikováno: 11.2.2022

Zadávací řízení na zpracování projektu rekonstrukce podchodu pod hlavním nádražím bylo zahájeno. Konkrétně půjde o první etapu celého projektu, tedy chodbu propojující obchodní centrum Dornych a prostory pod přednádražím. Cílem je co nejdříve zahájit nutnou rekonstrukci podchodu a jeho proměnu spojenou s vybudováním nových prostor pro služby a maloobchod. Lhůta pro podání nabídek je stanovena na 10:30 dne 28. února 2022.

Další krok k proměně podchodu: Výběrové řízení na zpracovatele projektové dokumentace je zahájeno

Předpokládaný termín začátku stavebních prací první fáze projektu je směřován na konec tohoto roku, tedy by měl být přímo navázán na vypracování projektové dokumentace. Cílem je, aby komerční prostory odpovídaly stylu obchodní pasáže, včetně větších výloh a rozšíření prodejních prostor.

Podchod by měl podle studie Kanceláře architekta města Brna do budoucna získat akustický podhled se zapuštěným osvětlením, světlou podlahu a výtvarně pojednanou světelnou stěnu. Podchod by měl být pro své návštěvníky přehlednější, navržena je proměna portálu k obchodnímu centru Dornych nebo nový výtah propojující místo s podchodem k nástupištím.

Další články

Měníme Brno k lepšímu. Pojďte ho měnit s námi

Měníme Brno k lepšímu. Pojďte ho měnit s námi

24.1.2023

Nebojíte se výzev? Do našeho profesně rozmanitého týmu hledáme vedoucí dvou oddělení.

Komentovaná prohlídka: Umění měnit Brno na téma POHYB

Komentovaná prohlídka: Umění měnit Brno na téma POHYB

13.1.2023

Výstavu Umění měnit Brno, která shrnuje více než šest let činnosti naší kanceláře, doprovází třídílná série komentovaných prohlídek. Vždy na specifické téma s jiným průvodcem. První prohlídkou zaměřenou na POHYB ve městě nás provede vedoucí oddělení Doprava Martin Všetečka. Ve čtvrtek 26. ledna v 18 hodin.

Důstojné propojení historického centra a parkového okruhu. Známe vítěze soutěže na předprostor Domu umění

Důstojné propojení historického centra a parkového okruhu. Známe vítěze soutěže na předprostor Domu umění

12.1.2023

Park Koliště jako zelený pokoj centra Brna a s ním propojený Dům umění navazující svým proměněným předprostorem také na Malinovského náměstí. To jsou základní prvky vítězného návrhu od ateliéru M2AU, který na konci minulého roku vybrala odborná porota krajinářsko-architektonické soutěže pořádané Kanceláří architekta města Brna (KAM). Výsledky dnes na své schůzi posvětila Rada města Brna. Budoucí podobu místa i všechny další návrhy si veřejnost bude moci prohlédnout na výstavě v Domě pánů z Kunštátu.