Soutěžící odevzdali návrhy na sociálně zdravotní komplex Červený kopec

Publikováno: 13.9.2018 | SOUTĚŽE

Ve čtvrtek 13. září 2018 byla uzávěrka architektonické soutěže o návrh na sociálně zdravotní komplex Červený kopec.

Soutěžící odevzdali návrhy na sociálně zdravotní komplex Červený kopec

Soutěž je vyhlášena jako architektonická užší jednofázová projektová soutěž o návrh. Tři účastníci byli vyzváni odbornou porotou. Dále se do soutěže přihlásilo dvanáct ateliérů, z jejichž portfolií porota vybrala dalších pět soutěžících. Celkem je nyní v soutěži osm účastníků.

Odborná porota bude návrhy hodnotit ve dnech 20. a 21. září 2018. Hodnocení bude anonymní. Výsledky soutěže vyhlásí zadavatel, Rada města Brna, začátkem října.

Cílem soutěže je návrh nového sociálně zdravotního komplexu v areálu bývalé Léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Brně-Štýřicích. Tento areál od roku 2000 spravuje Nemocnice Milosrdných bratří a od začátku letošního roku je uzavřený.

Vzniknout by zde mělo léčebné zařízení o kapacitě minimálně 150 lůžek s bezbariérovým přístupem do celého komplexu. Areál musí být vhodně napojený na stávající i plánovanou okolní městskou strukturu s výškou maximálně čtyř nadzemních podlaží. Důraz je kladen také na vhodné umístění objektů do společného funkčního celku.

Více o soutěži se dozvíte zde.

Další články

Měníme Brno k lepšímu. Pojďte ho měnit s námi

Měníme Brno k lepšímu. Pojďte ho měnit s námi

24.1.2023

Nebojíte se výzev? Do našeho profesně rozmanitého týmu hledáme vedoucí dvou oddělení.

Komentovaná prohlídka: Umění měnit Brno na téma POHYB

Komentovaná prohlídka: Umění měnit Brno na téma POHYB

13.1.2023

Výstavu Umění měnit Brno, která shrnuje více než šest let činnosti naší kanceláře, doprovází třídílná série komentovaných prohlídek. Vždy na specifické téma s jiným průvodcem. První prohlídkou zaměřenou na POHYB ve městě nás provede vedoucí oddělení Doprava Martin Všetečka. Ve čtvrtek 26. ledna v 18 hodin.

Důstojné propojení historického centra a parkového okruhu. Známe vítěze soutěže na předprostor Domu umění

Důstojné propojení historického centra a parkového okruhu. Známe vítěze soutěže na předprostor Domu umění

12.1.2023

Park Koliště jako zelený pokoj centra Brna a s ním propojený Dům umění navazující svým proměněným předprostorem také na Malinovského náměstí. To jsou základní prvky vítězného návrhu od ateliéru M2AU, který na konci minulého roku vybrala odborná porota krajinářsko-architektonické soutěže pořádané Kanceláří architekta města Brna (KAM). Výsledky dnes na své schůzi posvětila Rada města Brna. Budoucí podobu místa i všechny další návrhy si veřejnost bude moci prohlédnout na výstavě v Domě pánů z Kunštátu.